Cheese bun ni diuli dengan tangan saje...tapi jadiannya memang membanggakan..percayalah...texturenya gebu sesangat macam kita beli kat kedai2 roti tu la...masa pun tak lama nak membuatnya..tak macam masa keme belajar membuat roti dulu..dah la guna machine nak menguli..pas tu kene tunggu lama sangat nak mengembangkan roti tu...sebab tu la bila abis belajar buat roti, keme tak ada semangat nak mencuba buat di rumah..terasa remeh sangat..
Tapi yg ni memang best..Dari doh yg sama kita boleh la olah doh tu nak jadi bentuk apa2 pun atau kita leh isi dgn apa jua fillingkan..kan..kan...(sosej ke, tuna ke, apa2 paste ke etc)...tak payah nak beli kat kedai roti lagi tuk bekal sekolah anak...Maaf la..keme ni tak rajin nak menaip panjang2..tak pandai nak mengulas..jadi kalo nak mencuba resepi roti ni boleh jenguk2 kat Zalinzalina.blogspot.com "Selamat Mencuba"
No comments:
Post a Comment